L’Associació de Mitjans d’Informació (l’antiga AEDE) per una banda, i CCOO, UGT i la Federació de Sindicats de Periodistes per l’altra, han signat el cinquè Conveni Col·lectiu Estatal de la Premsa Diària, amb una vigència de l’1 de gener al 31 de desembre de 2018. El concert afecta els treballadors dels mitjans que no tenen un conveni d’empresa propi, principalment capçaleres locals.

Ambdues parts van tancar l’acord després de 20 mesos de negociacions, i un cop va intervenir el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), al qual van recórrer els sindicats per desbloquejar la situació, ja que la patronal es negava a cap mena d’augment salarial.

La vigència de l’anterior conveni, el quart, va finalitzar el 31 de desembre de 2015, i la darrera pròrroga vencia aquest 30 de novembre.

Increments salarials

El nou conveni manté el text de l’anterior, excepte en les taules salarials i els apartats que s’han hagut de modificar per adaptar-los als canvis legislatius.

El document estableix un increment salarial del 0,5% per al grup professional 3 (redactors, dissenyadors gràfics, fotògrafs, documentalistes) , de l’1% per al 4 (ajudants de redacció, coordinadors i tècnics de publicitat, oficials administratius de primera, programadors), i de l’1,5% per als grups 5, 6 i 7 (auxiliars de redacció, auxiliars administratius, telefonistes, mossos). Per la seva part, els grups professionals 1 i 2 es queden sense pujada salarial.

A més, tots els grups professionals rebran una paga de 100 euros aquest desembre, o la part proporcional per als treballadors amb horari reduït, no consolidable en el sou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram