La graella de TV3 està en entredit. El seu director, Vicent Sanchis, ha advertit que si no hi ha una injecció econòmica extraordinària les conseqüències poden ser dràstiques: a partir de juny “no està garantida la continuïtat de res”, ni tan sols un espai com Polònia. Quan acabi la temporada “només” hi haurà pressupost per a la producció interna ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

“Convé que el nou Govern s’espavile, perquè si no aquesta gent que diu que nosaltres som lo pitjor de lo pitjor del món mentre som líders d’audiència, se’n sortiran i aconseguiran lo que volen”, ha afegit Sanchis.

El motiu de l’alarma són les dificultats econòmiques a les quals s’enfronta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb els comptes de la Generalitat intervinguts, amb un pressupost prorrogat, i amb una nova despesa per la modificació de la Llei de l’IVA feta al novembre que puja a uns 30 milions d’euros, segons Sanchis.

‘Míssil a la línia de flotació’

Les conseqüències poden ser “terribles”, admet Vicent Sanchis: “Això pot acabar enguany amb la viabilitat segurament de Catalunya Ràdio, perquè la deixa en una situació terrible, i amb tota la producció externa de Televisió de Catalunya. És un míssil dirigit a la línia de flotació dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat”, ha alertat.

El magazín Tarda oberta de Mediapro ha estat la primera víctima, però si no se soluciona la restricció econòmica se n’afegiran d’altres progressivament. La situació amenaça d’afectar “brutalment” tot el sector de l’audiovisual del país, ha remarcat el director de TV3.

A banda hi ha el litigi que mantenen la CCMA i l’Agència Tributària per l’IVA d’exercicis anteriors, que tindria un impacte de 147 milions d’euros per a la Corporació. Una resolució favorable a Hisenda “marcaria la viabilitat” dels mitjans públics, ha advertit Vicent Sanchis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram