La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació ha anunciat la creació d’un observatori per rastrejar i denunciar l’assetjament a dones periodistes a les xarxes socials, en col·laboració amb la Federació de Sindicats de Periodistes (que forma part de la PDLI). Aqueta és una amenaça creixent per a la llibertat d’informació, segons l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

La Plataforma recorda diversos casos d’assetjament i amenaces viscudes per periodistes, com el recent de Lara Siscar, o els d’Ana Pastor i Cristina Fallarás, tot recalcant que no són “incidents aïllats”. L’entitat lamenta que no hi hagi dades suficients per “donar visibilitat a aquest greu problema”, ja que els estudis disponibles ni estan centrats en Espanya ni les xifres són actuals.

La PDLI insta el Ministeri de l’Interior a “investigar aquests casos d’assetjament i a eradicar aquestes agressions que vulneren greument la llibertat d’informació i les obligacions de protecció dels periodistes”.

A més, critica que el Govern espanyol aprofiti aquests fets per obrir el debat sobre la prohibició de l’anonimat a internet. En aquest sentit, la PDLI recorda que “la normativa actual és suficient per protegir a les víctimes de delictes a les xarxes socials, i que la policia disposa d’instruments suficients per identificar l’autor i posar-lo a disposició judicial”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram