El consell d’administració de Prisa ha aprovat la renovació de part de l’equip directiu a proposta del conseller delegat del grup, Manuel Mirat. Així, Alejandro Martínez Peón ha estat designat conseller delegat de Prisa Noticias; Pedro García Guillén, conseller delegat de Prisa Radio; Augusto Delkáder, director editorial; Jorge Rivera, director de comunicació i de relacions institucionals, i Marta Bretos, directora de gestió del talent.

Tots ells s’incorporen al comitè de direcció del grup, que completen Guillermo de Juanes, director general financer; Xavier Pujol, secretari general i director de l’assessoria jurídica; Miguel Ángel Cayuela, conseller delegat de Santillana, i Rosa Cullell, consellera delegada de Media Capital.

El nou conseller delegat de Prisa Noticias, Alejandro Martínez Peón, substitueix en el càrrec Manuel Mirat, que amb el relleu en la presidència s’ha convertit en el primer executiu del grup. Martínez Peón havia estat conseller delegat de Telecable de 2009 a l’agost de 2017, i anteriorment havia treballat a la consultora PwC com a director advisor.

Per la seva part, Pedro García Guillén torna al grup per substituir Andrés Cardó com a conseller delegat de Prisa Radio. Els darrers dos anys i mig García Guillén havia estat conseller delegat a Movistar+, però abans ja havia treballat al grup com a conseller delegat de Prisa TV i DTS (2009-2015) i director general d’El País (2000-2009).

Per la seva part, el nou director editorial, Augusto Delkader, és membre fundador d’El País i president de Prisa Radio; el nou dircom Jorge Rivera, exdirector de Cinco Días, fins ara exercia de director adjunt d’informació d’El País; i la nova directora de gestió del talent, Marta Bretos, és directora de recursos humans de Prisa Radio, responsabilitat que continuarà exercint.

Refinançament del deute

Aquest dimarts, el consell d’administració també va aprovar la signatura d’una acord amb la majoria dels creditors financers del grup per refinançar el seu deute i ampliar el venciment fins al 2022. El pacte no preveu amortitzacions obligatòries durant els tres primers anys, amb “un calendari de repagament posterior ajustat a la generació de caixa esperada dels negocis del grup”, segons indica en un comunicat.

L’acord de refinançament del deute, que entraria en vigor com a tard el 30 de juny, està condicionat a què Prisa executi l’ampliació de capital de 450 milions d’euros aprovada al novembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram