La desena edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), arriba a la seva desena edició. Quan encara queden unes tres setmanes per inscriure-s’hi (el 6 de febrer), ja s’han registrat 2.210 participants de 233 centres educatius, dels quals 1.611 alumnes són de Catalunya, 281 són del País Valencià i 319 de les Illes Balears.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana, a més d’incentivar la creativitat.

Prenent cinc inicis de novel·la (Li deien Lola, de Pilar Romera; Marina, de Carlos Ruiz Zafón; Un any i mig, de Sílvia Soler; Joc de trons, de George R. R. Martin, i Camps de maduixes, de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

A partir del 23 de març, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. El veredicte es farà públic en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona) on es farà l’entrega de premis i diplomes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram