Brauli Duart ha assumit de nou les funcions de la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a les quals va renunciar temporalment l’abril de 2016 per motius de salut, tot i que va continuar com a conseller. Per recuperar formalment les funcions del càrrec, el consell de govern ha nomenat Duart vicepresident de la CCMA, ja que el president només el pot designar el Parlament.

Per la seva part, la fins ara vicepresidenta Núria Llorach, que ha substituït en funcions Duart durant aquest any i nou mesos, ara ha estat nomenada consellera secretària de la CCMA, responsabilitat que fins ara exercia Rita Marzoa. 

En la sessió del consell de govern d’aquest dimecres, Brauli Duart ha assenyalat que assumeix el càrrec amb la voluntat de restablir el mandat que va rebre del Parlament el març del 2012, quan va ser nomenat president de la CCMA, i que s’exhaureix en un parell de mesos. 

També ha reiterat el seu compromís de treballar amb el consell de govern i els professionals de la Corporació per encarar “els reptes complexos que la situació política i econòmica està generant als mitjans de la CCMA”. En aquest sentit, ha recalcat que cal treballar “de forma eficaç i en equip, amb l’objectiu de mantenir i millorar els resultats assolits fins ara”. 

Enguany, la Corporació s’enfronta a una complicada situació econòmica, amb una reducció de recursos d’uns 40 milions per l’impacte de la modificació de la Llei de l’IVA, el dèficit assolit el 2017, i la reducció dels ingressos publicitaris. Si no es compensa, la reducció de recursos és d’uns 40 milions d’euros. Segons Duart, cal trobar solucions amb una estratègia conjunta del Parlament, el Govern i la pròpia CCMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram