El comitè d’empresa de TV3 ha qualificat de “vodevil” la recuperació de les funcions de president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per part de Brauli Duart a dos mesos d’exhaurir-se el seu mandat.

Els representants dels treballadors consideren “molt irregulars” les substitucions utilitzant la figura de la vicepresidència per exercir les funcions de la presidència. “És molt possible que siguin il·legals i que tinguin com a objectiu eludir un cop més el Parlament, que és qui ha de ratificar el president de la CCMA, però fins ara els dirigents de la CCMA han fet i desfet sense impediments”, assenyalen en un comunicat.

El comitè celebra que Brauli Duart hagi superat els problemes de salut que l’abril de 2016 el van obligar a renunciar temporalment a la presidència, però no que torni a dirigir la CCMA. “No podem deixar de banda que l’era Duart va portar supressió de canals d’emissió, retallades pels treballadors, acomiadaments, intents de privatització de comercial i també la injustificada petició de presó per a un treballador”, recorda.

Aportacions al pressupost

El comitè d’empresa de TV3 reclama solucions perquè la CCMA pugui encarar la complicada situació econòmica a la qual s’enfronta. En concret, insta a aprovar “ajudes urgents” per atendre la nova despesa d’IVA i la davallada d’ingressos publicitaris amb aportacions al pressupost de la Corporació.

Per altra banda, els sindicats demanen que es reprengui la reforma de la Llei de la CCMA per “deslliurar-la del control governamental” i que es pugui escollir una direcció “amb criteris de professionalitat i independència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram