El consell professional de TV3 ha demanat que els mitjans de la CCMA quedin al marge de les negociacions per formar Govern, tal com també han fet els respectius comitès d’empresa. En un comunicat, l’òrgan professional rebutja el “mercadeig” de les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio i dels serveis informatius, “més encara quan aquesta subhasta camina en el sentit contrari a l’esperit de la reforma de les lleis audiovisuals” consensuada pels grups parlamentaris en l’anterior legislatura.

“Que un futur govern depengui de l’acord per gestionar els mitjans de comunicació públics vol dir que el verb no era ‘gestionar’… sinó ‘controlar'”, assenyala el consell professional. Així doncs, entén que la “politització” de la CCMA és el “primer fre” perquè els seus mitjans puguin complir amb l’encàrrec de “servir continguts de qualitat i informació rigorosa, independent i plural”.

El consell professional de TV3 reconeix que la situació és producte de la importància dels mitjans de la Corporació: “Ser al centre del debat (formació de Govern, imposició del 155, atacs grollers des d’àmbits polítics, administratius, judicials i mediàtics) ens permet, però, intuir una derivada positiva: som rellevants”. Tot i així, l’òrgan torna a demanar una gestió professional i independent, i un marc de funcionament estable i periodificat de per a la CCMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram