El ple del Congrés va rebutjar aquest dimarts la proposició no de llei presentada pel PP per impulsar les mesures necessàries “per garantir la veracitat de les informacions que circulen per serveis connectats a internet i evitar ingerències que posin en perill l’estabilitat institucional a Espanya”. Els quatre punts de la proposta només van rebre els vots de PP i C’s, mentre que la resta de grups hi va votar en contra.

El text instava el Govern espanyol a impulsar mètodes per determinar la veracitat de les informacions que circulen a la xarxa, identificar-les i marcar-les amb un segell com a potencials notícies falses de cara a la ciutadania. El PP proposava que aquests mètodes els desenvolupessin institucions públiques amb la col·laboració de proveïdors d’internet, mitjans de comunicació, usuaris i associacions.

La proposició no de llei també plantejava proveir els serveis encarregats de la seguretat pública amb “sistemes de vigilància, monitorització, mitigació i resposta” davant les suposades accions externes identificades com a “destinades a qüestionar i debilitar la confiança en les institucions públiques i, en general, en els valors democràtics”.

Un altre punt del text instava a promoure la col·laboració internacional contra “la desinformació com a amenaça global”, amb mesures específiques per protegir “escenaris sensibles com els processos electorals.

Finalment, la proposició no de llei del PP plantejava reforçar la comunicació estratègica per fer front a les “campanyes de desinformació amb objectius de desestabilització planificades i gestionades per actors amb intencions hostils contra països de la Unió Europea”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram