El director general de comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch i Guillot, ha estat distingit amb la Comandanta de l’Ordre d’Isabel la Catòlica, concedida pel rei Felip VI per impulsar les relacions internacionals a favor d’Espanya, i dependent del Ministeri d’Afers Exteriors.

“És just reconèixer la labor duta a terme per Duch, que sempre ha cregut en Europa i s’ha entregat a la comunicació d’Europa”, va assenyalar el ministre espanyol, Alfonso Dastis, durant la cerimònia, celebrada dilluns a la residència de l’ambaixador representant permanent d’Espanya davant la Unió Europea, Pablo García-Berdoy, segons explica Efe. 

“A la societat i al país, com també a la causa europea, se’ls pot servir també des de la funció pública, i això és el que he intentat tots aquests anys des de la UE, des del respecte més profund de la institució i pel treball dels seus diputats”, va afirmar Jaume Duch.

“Gràcies a la seva feina, ja està canviant la comunicació del Parlament Europeu i està pujant la popularitat de l’Eurocambra”, va destacar el president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, qui també va remarcar que Duch “és un català espanyol sense por a reconèixer-ho i sempre ha estat lleial a Catalunya i Espanya”.

Jaume Duch és funcionari de la Unió Europea des de 1990, on sempre ha desenvolupat tasques relacionades amb la informació parlamentària. Entre d’altres, ha estat portaveu i conseller del president José Maria Gil-Robles (1997-1999) i responsable d’informació de les convencions que van redactar la Carta de drets fonamentals de la UE i el projecte de Constitució Europea. Des de juliol de 2006, és director de mitjans de comunicació i portaveu del Parlament, i des de febrer de 2017 també n’és el director general de comunicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram