Reporters Sense Fronteres ha manifestat la seva preocupació per una acumulació de sentències judicials a Espanya que al seu parer propicia “un entorn hostil a les llibertats d’expressió i informació” i amenaça amb crear “un clima de censura i autocensura” tant entre la ciutadania com entre els professionals dels mitjans.

L’organització atribueix la situació a l’aprovació de legislacions “restrictives” durant els anys de majoria absoluta del Partit Popular (com ara la Llei de seguretat ciutadana, més coneguda com a mordassa, o les reformes de la Llei d’enjudiciament criminal i del Codi Penal), així com a la tipificació de delictes “potencialment obsolets” o la persecució de les filtracions a la premsa.

“Ni la lluita antiterrorista, ni la ciberseguretat, ni les notícies falses poden servir de pretext perquè a Espanya s’instal·li un clima hostil per a dues llibertats tan fonamentals com estretament unides: la d’expressió i la d’informació, inherents a una democràcia que es preï de tal. Els delictes d’opinió no són compatibles amb estàndards democràtics elevats”, assenyala el president de Reporters Sense Fronteres a Espanya, Alfonso Armada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram