L’assemblea de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya va escollir dissabte Nemesio Rodríguez com a nou president. La candidatura encapçalada pel vicepresident de l’Associació de la Premsa de Madrid va obtenir el 60,7% dels vots i es va imposar a la de Javier Martín-Domínguez, president del Club Internacional de Premsa, que es va quedar amb un 33,5%.

La nova junta directiva de la FAPE la completen el vicepresident primer Aurelio Martín; la vicepresidenta segona Carolina Fernández; la vicepresidenta tercera Noa de la Torre; la secretaria general María Jesús Chao; el vicesecretari general Carlos Sanz; el tresorer David Corral, i les vocalies de Luis Menéndez, Esther Aniento, Dolores Gallardo i Mar Corral.

Nemesio Rodríguez substitueix en el càrrec Elsa González, qui ha presidit la FAPE des de maig de 2010. Per la seva part, Martín, Sanz i Corral ja formaven part de la junta sortint.

La nova directiva s’ha marcat com a eix principal del mandat la defensa de la professió. El seu programa també es marca la lluita per la igualtat salarial i de promoció entre homes i dones; protegir els professionals de les pressions i vulneracions a la llibertat d’expressió; defensar la titulació a l’hora de cobrir els llocs de treball; impulsar la renovació del codi deontològic; donar suport a un model independent de televisió i ràdio públiques; i perseguir i denunciar el treball gratuït, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram