Dissabte passat, un grup d’aficionats del FC Barcelona, alguns d’ells identificats com a Boixos Nois, va intentar impedir la feina d’un equip de betevé que cobria la final de la Copa del Rei de futbol a Madrid. Abans de l’inici del partit, fora de l’estadi, els professionals de la cadena van rebre coaccions, empentes, cops a la càmera i insults, segons denuncia la cadena.

betevé ha condemnat “aquest comportament i qualsevol altre que coaccioni l’exercici professional dels periodistes com a garants del dret a la informació i la llibertat d’expressió, així com qualsevol tipus d’instrumentalització que se’n pugui derivar”.

A més, el mitjà ha lamentat que, malgrat haver-hi agents dels cossos de seguretat a prop d’aquests incidents i ser un partit d’alt risc, el dispositiu “no garantís unes condicions mínimes per al lliure exercici de la feina periodística”.

El mateix periodista que intentava fer la cobertura de la final, Jordi Brescó, va difondre via Twitter un parell de vídeos dels atacs. En una de les piulades, qualificava de surrealista que els aficionats del Barça els cantessin “premsa espanyola, manipuladora”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram