El Consell d’Informatius de TVE ha portat al Parlament Europeu les seves reiterades denúncies de “manipulació”, “censura” i “males pràctiques”. Aquest dimecres, tres representants de l’òrgan professional s’han reunit amb la presidenta del Comitè de Peticions de l’Eurocambra, Cecilia Wikström, per exposar la situació de la cadena pública, la qual ha documentat amb diversos informes.

El president del CdI, Alejandro Caballero, ha recordat que els professionals demanen al Parlament Europeu que “s’exigeixi al Govern espanyol que es compleixin els principis fonamentals en els valors europeus, com són la imparcialitat, la pluralitat i la independència a les quals ha d’estar obligada qualsevol televisió pública”.

El Comitè de Peticions actualment està estudiant la qüestió i a mitjan maig es preveu que es debati en audiència. Durant la mateix, es presentarà un informe al respecte de la Comissió Europea.

… i el PP denuncia els mitjans de la CCMA

Casualment, el mateix dia que el Consell d’Informatius de TVE s’ha reunit amb la presidenta del Comitè de Peticions de l’Eurocambra, s’ha registrat una petició perquè s’estudiï la “manipulació i falta de neutralitat” a TV3 i Catalunya Ràdio. La queixa ha estat presentada per l’exdiputat popular per Girona Sergio Santamaría Santigosa.

“Aquesta petició detalla nombrosos fets i indicis que apunten a què TV3 i altres mitjans catalans han estat exclusivament al servei de governs catalans per promoure la independència, i que per tant no han treballat per donar una informació completa i veraç per al conjunt dels catalans”, ha assegurat l’eurodiputada del PP Rosa Estarás, vicepresidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu.

En la petició, Santamaría Santigosa es queixa d’espais com El matí de Catalunya Ràdio, l’InfoK, Preguntes freqüents, Està passant o Tot es mou, a banda dels serveis informatius, on critica des de les connexions amb Brussel·les fins al Més 324, passant per l’ús de la denominació de presos polítics.

L’eurodiptuat d’ERC, Josep-Maria Terricabras, que és membre de la Comissió de Peticions, considera la queixa de Santamaría Santigosa és per “fer soroll”. Segons ell, la pretensió és que “s’accepti que la televisió catalana és tan parcial i tan poc plural com RTVE, i la mentida és òbvia”, ha assenyalat a l’ACN.

Ara la Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha de decidir si accepta a tràmit la petició de l’exdiputat popular, cosa que Terricabras no descarta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram