Google, propietària de la plataforma YouTube, ha suprimit tres vídeos i ha condicionat l’accés als menors d’edat a quatre vídeos més, els quals havien estat denunciats al febrer pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya per incitació a la violència masclista.

En la denúncia del CAC també s’incloïen tres vídeos més que no han estat retirats. Sobre aquests, el president del Consell, Roger Loppacher, ha recordat que la Unió Europea està tramitant la revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisuals i ha demanat que les autoritats reguladores puguin ordenar la retirada immediata dels continguts il·lícits a les plataformes d’intercanvi de vídeos.

“Convindria que quan una autoritat de regulació detecti continguts il·lícits, com ara pornografia infantil i violència masclista, o perjudicials per als menors, com per exemple la promoció de l’anorèxia o del suïcidi, disposi de les eines i dels poders necessaris per tal de fer efectiva aquesta protecció i en pugui ordenar la retirada als proveïdors del servei d’allotjament”, ha afirmat Loppacher.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram