Las cloacas de Interior, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro, ha guanyat la cinquena edició del Premi Pro-Docs al millor documental televisiu. El guardó es va lliurar dimecres al vespre durant la inauguració de la 21a edició del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, que se celebra fins al 27 de maig.

El premi s’atorga per les votacions de les empreses pertanyents a l’Associació de Productors de Documentals de Catalunya. Els altres documentals finalistes eren Els Karamazoff (A Walk on the SoHo Years), dirigit per Juan Gamero i Carmen Rodríguez, i produït per La Quimera i Paradocs en coproducció amb TV3; Latitud 80º, dirigit per Guille Cascante i produït per Goroka Contents en coproducció amb TV3; i Veritats de mentida, dirigit per Montserrat Besses i produït per TV3. 

Las cloacas de Interior és el resultat de nou mesos de treball d’investigació i anàlisi que situen sota el focus de l’opinió pública un entorn d’il·legalitats i corrupció en el si del Ministeri de l’Interior. El documental és un relat de la guerra bruta que exposa els fets i els emmarca en un context històric.

Els quatre treballs finalistes es poden veure a la plataforma online Filmin durant el DocsBarcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram