Quim Torra, durant la presa de possessió (foto: ACN).

Quim Torra ha pres possessió com a 131è president de la Generalitat en un acte sobre, breu i sense convidats al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat.

L’austeritat de l’acte també s’ha traslladat a la presència de mitjans, que s’ha limitat a TV3 (que ho ha retransmès en directe) i les agències de notícies ACN, Efe i Europa Press, per facilitar les imatges i l’àudio a la resta. Això ha causat malestar en molts mitjans privats, que només podien seguir la presa de possessió a través de les pantalles de la sala de premsa.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha criticat la decisió: “No entenem que, en un acte de la transcendència com és la investidura del 131è president de la Generalitat, es veti l’entrada dels mitjans de comunicació privats a la sala on es farà aquest acte”, assenyalava dimecres en un comunicat.

“Que el moment polític sigui excepcional, cosa de la qual en som perfectament conscients, no és excusa per a restringir i limitar als periodistes i fotoperiodistes de tots els mitjans fer la seva feina, segons els respectius criteris editorials”, afegia el CPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram