El .cat compta amb 107.652 dominis, una reducció del 2,25% respecte als 110.129 de l’any passat. És el primer cop que el seu nombre retrocedeix des de la creació del domini el 2007.

Aquest descens s’atribueix a l’excepcionalitat política i institucional arran del referèndum de l’1 d’octubre, que la Fundació puntCAT va patir en primera persona amb la clausura de dominis, l’escorcoll de la seva seu, l’obertura de procediments judicials, i fins i tot la detenció del seu responsable tècnic. En paral·lel, durant el 2017 l’entitat va tenir quatre presidents en menys d’un any.

La Fundació ara inicia una nova etapa i entoma la caiguda de dominis com una estabilització del creixement anterior, apostant per la fidelització dels .cat existents i la qualitat dels mateixos.

L’informe Observatori puntCAT indica que la taxa de renovació del domini se situa en el 78,8%, i que el 72,04% dels .cat registrats tenen continguts web i estan en funcionament, el 66,75% dels quals utilitza la llengua catalana en portada. L’entitat també destaca que un 12,16% dels dominis es troben fora dels territoris de parla catalana, un 5% més que l’any passat.

En la nova etapa de la Fundació puntCAT, iniciada al desembre amb el nomenament de Carles Salvadó com a president, l’entitat es proposa reforçar la consolidació, promoció i difusió del domini, a més de fer créixer la marca .cat i exportar el seu know how arreu del món.

Els eixos estratègics per al 2018, són: actuar com a agent catalitzador i un dels impulsors de la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’internet; potenciar els projectes bandera de la Fundació, aquells finançats amb els beneficis del .cat; i ampliar el ventall de possibilitats per incrementar la presència internacional del .cat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram