La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està pendent d’una aportació extraordinària “immediata” del Govern de 20,4 milions d’euros per compensar part de la reducció de la despesa de 39,4 milions a què ha de fer front aquest exercici i que amenaça la programació de TV3 i Catalunya Ràdio i, de retruc, la indústria audiovisual del país. 

Així ho ha explicat el president en funcions de la CCMA, Brauli Duart, en la sessió de control parlamentari d’aquest divendres, la primera de l’ens en vuit mesos i mig. “L’actual situació pressupostària de la Corporació és extremadament complexa i molt delicada”, ha advertit.

Els 20,4 milions corresponen a la modificació de la llei de IVA que aplica l’Agència Tributària des d’aquest any. Al treballar amb un pressupost prorrogat, per llei el Govern només pot fer una aportació extraordinària per cobrir una despesa sobrevinguda, com seria aquest cas. Duart confia que en el primer o el segon Consell Executiu s’aprovi.

Els 20,4 milions d’euros, però, no cobriran la reducció de 39,4 milions amb què inicialment comptava la CCMA per aquest exercici, de manera que part de les retallades no es podran evitar. A més dels 20,4 milions de l’IVA, també es resten 7 milions del dèficit amb què s’ha tancat el 2017, que s’ha d’eixugar el 2018, i 12 milions per la previsió a la baixa dels ingressos publicitaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram