El llibre Operació urnes dels periodistes Xavi Tedó i Laia Vicens, un dels més venuts per Sant Jordi, ha guanyat la sisena edició del Premi Josep Maria Planes de periodisme d’investigació i crítica social, convocat per la Fundació Independència i Progrés i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.

El veredicte destaca tant la profunditat del treball de recerca com la crònica periodística, que inclou una narració àgil, el testimoni de voluntaris i el manteniment de l’anonimat dels protagonistes.

Enguany, el jurat també ha fet dues mencions especials: al documental Nues, de Susanna Barranco, que dona veu a treballadores del sexe; i la sèrie de reportatges de Dolors Altarriba publicats a El 9 Nou sobre la situació laboral dels escorxadors d’Osona.

L’acte de lliurament del sisè Premi Josep Maria Planes tindrà lloc aquest dijous al vespre a l’Espai Òmnium de Manresa. L’acte s’obrirà amb un diàleg sobre El panorama mediàtic en català entre els periodistes Josep Gifreu i Salvador Redó.

El jurat del guardó estava format per Teresa Carreras, Vicenç Villatoro, Neus Bonet, Jordi Finestres, Enric Badia, Joan Badia i el mateix Gifreu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram