La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha multat Atresmedia amb 145.147 euros i Mediaset amb 118.728 per l’emissió de comunicacions comercials de begudes alcohòliques de graduació inferior a 20 graus en una franja horària protegida.

Més concretament, el grup Atresmedia ha estat sancionat per dues infraccions administratives continuades de caràcter greu per un total de 12 patrocinis comercials de sidra El Gaitero i cervesa Desperados als canals Antena 3 i Neox en els mesos de novembre i desembre de 2017.

Per la seva part, Mediaset ha estat multat per una infracció administrativa continuada de caràcter greu per emetre 64 patrocinis comercials de sidra El Gaitero a Telecinco durant el mateix període de temps.

La normativa prohibeix l’emissió d’anuncis de begudes alcohòliques de menys de 20 graus de 6 a 20.30 h, excepte que la publicitat “formi part indivisible de l’adquisició de drets i de la producció del senyal a difondre”. Per la seva part, els anuncis de begudes amb més de 20 graus estant totalment prohibits.

Ara Atresmedia i Mediaset poden interposar un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional contra la decisió de la CNMC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram