La periodista Soledad Gallego-Díaz ha estat proposada com a nova directora d’El País, cosa que la convertirà en la primera dona que dirigeix el diari en els seus 42 anys d’història.

Gallego substituirà Antonio Caño, qui porta quatre anys en el càrrec, durant els quals s’ha implementat una línia editorial força criticada, principalment des de postulats d’esquerres, que s’ha vist acompanyada d’una important caiguda de vendes. La voluntat és que la nova directora redreci la deriva de la històrica capçalera.

El nomenament de la respectada periodista resta pendent del pronunciament de la redacció d’El País en una consulta no vinculant. Per exemple, Caño només va obtenir el suport del 42,92% abans d’assumir el càrrec.

La carrera de Gallego està vinculada a El País, on es va incorporar pocs mesos després del naixement del diari, i on ha estat redactora de la secció de política, corresponsal a Brussel·les, Londres, París, Nova York i Buenos Aires; sotsdirectora de l’edició dominical, directora adjunta, defensora del lector i responsable de l’edició d’Andalusia. Actualment forma part del comitè editorial i publica una columna dominical a El País, a més de col·laborar com a analista política a la Cadena SER.

Soledad Gallego-Díaz serà la sisena directora del diari després de Juan Luis Cebrián, Joaquín Estefanía, Jesús Ceberio, Javier Moreno i Antonio Caño.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram