El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha escollit com a màxim responsable del Ministeri de Cultura i Esport el periodista i escriptor valencià Màxim Huerta, durant molts anys copresentador del magazín matinal d’Ana Rosa Quintana.

En aquesta nova etapa, la cartera se separa d’Educació, que amb Esport es van fusionar a Cultura el 2011 amb l’arribada de Mariano Rajoy a la presidència.

Màxim Huerta es va iniciar en el periodisme a Radio 5 de RNE a la seva natal Utiel i a Radio Buñol. El 1994 va dirigir els setmanaris locals La Red Pública i La Prensa, i posteriorment va ser cap de política al periòdic Valencia 7 Días i col·laborador al diari Las Provincias.

El 1997 es va incorporar a Canal 9, on va ser redactor, enviat especial i presentador dels espais informatius Metropolità i Última Hora, i un parell d’anys més tard va fer el salt a Telecinco, primer com a presentador de la desconnexió territorial per al País Valencià, i després ja per als serveis informatius estatals, durant cinc anys presentant la tercera edició estatal i finalment la matinal.

El 2005 Huerta va fitxar per El programa de AR de Telecicno, magazín que va copresentar durant onze anys. El seu darrer treball televisiu va ser Destinos de película, el 2016, per a La 1 de TVE.

Actualment col·laborava al programa Gente despierta de RNE, i en mitjans com El Español, 20 Minutos, Glamour i Viajes National Geographic.

En els darrers deu anys Màxim Huerta també ha cultivat la faceta d’escriptor: és autor de sis novel·les, a més de relats il·lustrats, teatre i un llibre de viatges. El 2014 va guanyar el Premi Primavera de novel·la amb La noche soñada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram