MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han presentat una proposició no de llei perquè el Parlament de les Illes Balears insti al Govern espanyol a eliminar les “barreres tecnològiques” actuals que impedeixen la total reciprocitat i emissió dels mitjans públics en català entre els territoris del domini lingüístic.

Per una banda, les dues formacions demanen a l’Executiu espanyol que assigni un nou múltiplex i ampliï l’espai radiofònic a les comunitats lingüístiques amb llengua pròpia per fer possible la reciprocitat i que l’emissió es faci amb “un nivell acceptable de qualitat”. Per altra banda, reclamen que es modifiquin els espais comunicacionals de TDT i s’adaptin a la realitat plurilingüística de l’Estat espanyol “sense segmentar o separar comunitats d’una mateixa llengua”.

La proposició no de llei també insta el Govern espanyol a propiciar la creació d’un organisme que agrupi els mitjans audiovisuals públics dels territoris de parla catalana perquè actuï de manera solidària en defensa dels interessos de la comunitat lingüística.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram