betevé inicia un projecte pilot per distribuir els seus continguts informatius sobre Barcelona a la Xina. Mitjançant un conveni de col·laboració amb la Fundació Educativa Xinesa, cedeix els seus continguts per ser difosos traduïts i subtitulats en diferents xarxes socials utilitzades al país asiàtic.

El director de betevé, Sergi Vicente, destaca que al mitjà són “especialistes en Barcelona”, però cal que també ho siguin “per altra gent que viu en aquesta ciutat”. En aquest sentit, l’excorresponsal de TV3 a la Xina remarca que hi ha una comunitat d’aquell país a Barcelona “que parla una altra llengua, però que potser no està prou representada als mitjans de comunicació”.

La iniciativa vol actualitzar l’essència de l’Info idiomes, un projecte en antena de 1998 a 2012 que traduïa els continguts informatius de BTV a una vintena de llengües diferents. Així doncs, si la prova pilot amb el xinès té èxit, a finals d’any els continguts també es podrien traduir a l’àrab o l’urdú.

Sergi Vicente i el president de la FEX, Zhuomin Ma, van signar el conveni de col·laboració divendres al plató d’informatius de betevé. A l’acte van assistir diversos representants de la comunitat xinesa a Barcelona, com la cònsol general del país, Lin Nan, i professionals de mitjans de comunicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram