El Palau Robert de Barcelona acull aquest divendres al matí l’onzena edició de la Jornada de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual del CAC, que se celebra sota el títol Discurs d’odi i mitjans. Per un discurs inclusiu en el periodisme esportiu.

Enguany la sessió vol reflexionar sobre com els mitjans de comunicació en general i els programes esportius en particular poden reflectir la diversitat sense caure en discursos excloents o poc respectuosos amb les diferències per raó de nacionalitat, procedència, sexe, orientació sexual, religió, etc. En la Jornada es presentarà la recerca Llenguatge esportiu audiovisual. Representació i participació de minories, coordinada per membres de la Mesa i que se centra a analitzar els discursos no inclusius.

La conferència inaugural és El discurs d’odi i el repte de posar límits a la llibertat d’expressió (10 h), a càrrec de Laia Serra Perelló, advocada penalista i membre de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i Dones Juristes.

Posteriorment tindrà lloc la taula rodona Llenguatge esportiu audiovisual. Representació i participació de minories (11.30 h), amb la participació de Sique Rodíguez, cap d’esports de SER Catalunya; Albert Arranz, coordinador d’esports d’Onda Cero Catalunya, i Raúl Martínez Corcuera, professor de Comunicació de la Universitat de Vic i membre del Grup de recerca LMI-UVIC.

Finalment, hi haurà l’acte de lliurament de la desena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual (13 h) a aquells programes, produccions o iniciatives que reflecteixen millor la diversitat cultural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram