El jurat del Premi Periodístic Concha García Campoy ha donat a conèixer les persones guanyadores de la quarta edició d’aquests guardons impulsats per l’Acadèmia de Televisió, els quals es lliuraran el proper 26 de juny a Madrid.

Enguany, el premi a la trajectòria ha estat per al periodista José Pardina per “l’impuls i gir científic” que va donar a la revista Muy Interesante (que va dirigir de 1989 a 2015) “convertint-la en una de les referències de la premsa de divulgació científica a Espanya”.

En la categoria de premsa escrita el jurat ha guardonat Núria Jar pel reportatge Quan el metge es converteix en pacient, publicat a La Vanguardia, per la seva “contribució a humanitzar l’atenció sanitària proposant millores arran de l’experiència personal de diversos metges malalts”.

Per la seva part, en la modalitat de premsa digital s’ha premiat la sèrie El futuro es apasionante, publicat a El País, ABC, La Vanguardia i els regionals de Vocento, per “impulsar la divulgació i el coneixement en un format audiovisual de qualitat que ens apropa, des d’un punt de vista humà, a les ments més brillants de la ciència i la tecnologia”.

Quant a la categoria de ràdio, enguany s’ha distingit Antonio Rial per la seva “rigorosa labor” com a divulgador científic en l’espai Secretos del cerebro, de Radio 5 Todo Noticias de RNE, el qual “apropa de forma amena a l’oient les investigacions més rellevants de la neurociència”.

I en la modalitat de televisió s’ha guardonat el programa ConCiencia de Telemadrid, el qual demostra que “amb un baix pressupost es poden fer continguts de qualitat.

Finalment, el jurat ha atorgat dos accèssits en les categories de televisió i ràdio: a l’espai Hacking Life. El cazador de cerebros, de Pere Estupinyà, de La 2, i Rett, la enfermedad de las princesas, d’Andoni Orrantia, de Cadena Cope.

A banda, també s’ha concedit un premi especial al periodista Christian Gálvez pel seu “exhaustiu treball d’investigació i divulgació” de l’assaig Leonardo Da Vinci- Cara a Cara.

Els premis Concha García Campoy, que no tenen dotació econòmica, tenen per objectiu reconèixer trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat “amb rigor, ètica i compromís” històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.

El jurat estava format per Lorenzo Díaz García-Campoy, fill de la desapareguda periodista que dona nom als premis; Manuel Campo Vidal, president de l’Acadèmia de TV; Nemesio Rodríguez, vicepresident de la FAPE; Luis del Olmo, president d’honor de l’Acadèmia de la Ràdio; Beatriz Maesso, vicepresidenta de l’Acadèmia de TV; el productor Pepe Carbajo, i els periodistes Joan Serra, María Escario, Elena Sánchez i Olga Viza.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram