El Jutjat d’Instrucció número 29 de Madrid ha citat el director d’eldiario.es, Ignacio Escolar, i la cap de política social, Raquel Ejerique, en qualitat de querellats per la publicació de les informacions sobre les irregularitats en el màster de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

El magistrat ha citat els dos periodistes el 28 de juny per traslladar-los la querella per “revelació de secrets”, el mateix dia que el professor Salvador Perelló de la Universitat Rei Joan Carles, a qui El Mundo ha apuntat com la font origen de la informació.

La Fiscalia de Madrid no aprecia indicis de delicte en l’actuació dels periodistes d’eldiario.es, però sí va demanar al jutge que es practiquessin diligències per esbrinar d’on van sortir les dades amb què es van redactar les informacions.

El Codi Penal preveu condemnes d’entre un i set anys de presó per al delicte de revelació de secrets.

“No hem comès cap il·legalitat perquè, per sobre del dret a la suposada privacitat d’unes notes acadèmiques que eldiario.es no va obtenir de forma il·legal, hi ha el dret constitucional a la informació”, defensa Ignacio Escolar.

“No ens espanta la querella, encara que arribi a prosperar. Si som condemnats per fer la nostra feina serà una medalla professional, no un demèrit. Si tornés a passar, ho tornaríem a fer”, el director del mitjà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram