La demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes va celebrar dimecres al vespre la 26a edició de la Festa de les Petxines de la Informació en una cerimònia al Teatret del Serrallo.

Enguany, la junta del Col·legi ha distingit Andreu Buenafuente amb la Petxina Daurada en reconeixement a la seva trajectòria. El comunicador i humorista reusenc, absent per compromisos professionals, va agrair el guardó en un vídeo on va recordar que va ser un dels primers presentadors de la gala de les Petxines, a més de reivindicar el paper del periodisme.

Per altra banda, els col·legiats van atorgar la Petxina Oberta a Patrícia Plaja i l’equip de comunicació de Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, per “la gestió de la informació durant i després dels atemptats gihadistes de l’agost passat, que van situar Alcanar i Cambrils al focus mediàtic”.

Per la seva part, la Petxina Tancada se la va endur per segon any consecutiu l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per “no atendre els periodistes davant d’uns fets tant rellevants com els de l’1 d’octubre”.

Com a novetat, enguany s’ha atorgat la Petxina Km. 0, que distingeix “el producte periodístic de proximitat cuinat a foc lent, de manera professional i amb vocació de servei al territori”. En la seva primera edició l’ha guanyat Fet a Tarragona, per “omplir les seves pàgines de bons reportatges, però també de fotografies de qualitat i d’un disseny actual”.

Finalment, durant la gala es va atorgar el pin del Col·legi al fotoperiodista Lluís Milian, que enguany s’ha jubilat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram