El fotoperiodista Jordi Borràs ha presentat una denúncia contra l’agent de la Policia Nacional espanyola que dilluns al vespre el va agredir amb visques a Espanya i Franco. El CNP ha obert un expedient informatiu a l’agent, que realitza tasques d’oficina a la comissaria de La Verneda, però no ha estat apartat del lloc de treball.

Els fets van succeir al carrer Capellans, quan Borràs sortia de cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República a l’Ateneu Barcelonès i anava a buscar el cotxe. Aleshores, un home d’uns 40 anys el va reconèixer i se li va abraonar al damunt per agredir-lo mentre l’insultava i cridava visques a Espanya i Franco, segons ha explicat el reporter gràfic, especialitzat en la informació sobre l’extrema dreta.

Quan Borràs va cridar “policia” en senyal d’auxili, l’agressor es va identificar com a tal i va fugir. Alguns vianants van intentar aturar-lo, però els va mostrar la placa de Policia Nacional i va escapolir-se. En la fugida, va perdre una bossa amb diversos objectes, entre els quals una navalla.

Al Centre d’Urgències Peracamps de Ciutat Vella van certificar que Borràs tenia una fractura nasal i policontusions.

El policia denuncia Borràs

Per la seva part, l’agent ha presentat una denúncia contra el fotoperiodista donant la volta al relat. En concret, assegura que Jordi Borràs el va reconèixer, li va cridar “puta policia” i “puta Espanya”, i el va atacar, produint-se una baralla entre ambdós, segons recull El País. Fins i tot ha presentat un informe de lesions per contusions. El que no ha transcendit és com ha justificat la seva fugida del lloc dels fets.

“És absolutament fals que jo l’increpés o el reconegués, sinó que va ser ell que tal i com em va reconèixer em va cridar ‘viva España, viva Franco‘ i em va colpejar directament”, ha explicat Borràs després de presentar la denúncia.

“Porto pràcticament cinc anys denunciant amenaces de mort per grups d’extrema dreta, i resulta que qui m’acaba agredint és un policia que fa apologia del franquisme. Crec que és bastant simptomàtic de la situació i el moment polític que estem vivint”, ha remarcat el fotoperiodista.

La seva defensa entén que la denúncia de l’agent intenta fer passar l’agressió per una baralla amb la voluntat “d’emmascarar la veritat”. Per fer-hi front, ha demanat ajuda a totes les persones que fossin testimonis dels fets i/o tinguin proves gràfiques.

El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat que l’Ajuntament exercirà d’acusació en el procés judicial que s’obri. “Protegint-lo a ell protegim als col·lectius vulnerables amenaçats per l’odi en la nostra ciutat”, ha piulat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram