La primera mesura que va prendre Rosa María Mateo com a administradora única provisional de RTVE va ser nomenar  Begoña Alegría com a nova directora dels serveis informatius de TVE. Un mes després, aquests han estat renovats completament.

Pel que fa a l’aspecte més visible dels teleinformatius, en aquesta nova etapa Ana Ibáñez es manté com a presentadora del Telediario matinal, ara acompanyada d’Inma Gómez Lobo, que substitueix Jerónimo Fernández, mentre que Ángel Pons continua amb la informació esportiva.

Al migdia, Ana Blanco torna a presentar el Telediario 1 després de cinc anys en l’edició del vespre i agafa el relleu de Pilar García Muñiz. Els esports van a càrrec de Raquel González, nova cap de l’àrea a TVE, que substitueix Sergio Sauca.

El fins fa poc corresponsal a Washington de la cadena, Carlos Franganillo, omple el buit deixat per Ana Blanco en la conducció del Telediario 2, on estarà acompanyat per Sergio Sauca, qui ha rellevat Jesús Álvarez.

Quant als informatius de caps de setmana, s’ha recuperat Oriol Nolis, desterrat a TVE Catalunya els darrers quatre anys, qui ocuparà el lloc de Pedro Carreño i Raquel Martínez. En els esports es manté Arsenio Cañada.

Totes les edicions del Telediario estrenen editors: Inma Gómez Lobo al matinal; Amaia Pérez de Mendiola al TD1; Luis Poyo al TD2, i Javier Gutiérrez en l’edició de cap de setmana.

Pel que fa a la informació meteorològica, no hi ha canvis: Silvia Laplana s’encarrega del temps al Telediario matinal; Albert Barniol al TD1; Mònica López al TD2, i Martín Barreiro el cap de setmana.

Per altra banda, Xabier Fortes encapçala Los desayunos de TVE en substitució de Sergio Martín, i a més dirigeix i presenta un nou espai, la tertúlia d’anàlisi informatiu Másdesayunos, que s’emet al migdia després del magazín La mañana.

Per la seva part, Pilar García Muñiz assumeix la presentació d’Informe semanal, responsabilitat que ocupava Jenaro Castro, amb Óscar González en la direcció de l’històric programa.

Per altra banda, de moment no s’ha decidit què passarà amb La 2 Noticias després de la sortida de Mara Torres, que ha fitxat per Cadena SER.

La renovació tampoc ha afectat encara el Canal 24 Horas, però aquesta arribarà properament i suposarà la destitució d’Álvaro Zancajo com a director.

En la nova etapa, Begoña Alegría s’ha fet acompanyar de Luis Lianes en la direcció de continguts; Mónica Agudo, d’informatius diaris, i Teresa Rodríguez Vega, d’informatius no diaris, els quals han rellevat Carmen Sastre, José Gilgado i Jenaro Castro, respectivament. Pel que fa a la direcció dels centres territorials, la nova responsable és Cristina Ortiz, que ha rellevat Juan Carlos Roldán.

També s’han canviat cinc dels sis caps de les principals àrees en què s’organitzen els serveis informatius de TVE: Yolanda Ferrer (nacional); Ángela García Miranda (societat); Marta Carazo (economia); José Carlos Gallardo (internacional) i Raquel González (esports). L’únic que es manté és Prudencio Medel (cultura).

RNE

Els canvis en els serveis informatius també han arribat a RNE, on Raul Heitzmann ha substituït Alberto Martínez Arias en la direcció. En la nova etapa de la ràdio pública, Iñigo Alfonso s’encarrega de presentar i dirigir Las mañanas de RNE; Ana Sterling torna a 14 horas com a conductora i editora; Antonio Delgado ha assumit l’espai 24 horas, i Carlos Núnez i Ana Marto Ersoch es reparteixen els informatius dels caps de setmana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram