La campanya de microfinançament impulsada per pagar la defensa del fotoperiodista Jordi Borràs –en el procés judicial contra l’inspector de la Policia Nacional espanyola que el va agredir– ha tancat amb una recaptació de 17.730 euros aportats per 684 mecenes.

Els 12.000 euros que s’havien marcat com a objectiu es van assolir en menys de 12 hores, de manera que la campanya es va ampliar per donar suport a altres professionals de la informació.

En concret, per una part, a ajudar a sufragar els costos de les querelles que els fotoperiodistes Àngel García, Roser Vilallonga i Jordi Borràs van presentar contra agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per les agressions patides al març quan cobrien al voltant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona les protestes ciutadanes contra la darrera tongada d’empresonaments polítics i la detenció de Carles Puigdemont.

I per altra banda, una part es destinarà a Irídia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans, per crear un fons per litigar en futurs casos estratègics de violència institucional contra periodistes.

La campanya de recaptació de fons va ser impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb l’adhesió d’Irídia, Ateneu Barcelonès, Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Cultural, SICOM, Institut de Drets Humans de Catalunya, Novact, Drets.cat, AMIC, SOS Racisme, Associació Catalana de Professionals, Sindicat de la Imatge de Catalunya, Sindicat de Periodistes de Catalunya, FundiPau – Fundació per la Pau, Unitat Contra el Feixisme i Racisme, UPIFC i Col·lectiu Ciutadella.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram