El nou informe sobre el pluralisme polític a la televisió i la ràdio del Consell de l’Audiovisual de Catalunya indica que els informatius de TV3 van ser els més plurals durant el primer quadrimestre de l’any. En concret, TV3 va donar veu a 31 agrupacions polítiques, seguida de Catalunya Ràdio amb 27; RAC1 amb 26, 8tv amb 22, i TVE Catalunya amb 21.

L’estudi del CAC també constata que TV3 va ser el mitjà que va oferir més diversitat de veus en set dels vuit principals temes que van protagonitzar el gruix de l’actualitat informativa de gener a abril.

L’informe analitza l’observança del pluralisme polític en els cinc mitjans catalans i és el primer de caràcter quadrimestral, ja que fins ara era mensual. A més de la periodicitat, el CAC també ha canviat la metodologia, atès que l’informe, pel que fa als informatius, es realitza mitjançant un mostreig probabilístic.

Catalunya Ràdio encapçala la pluralitat en les entrevistes

El document del Consell també analitza la presència d’actors polítics en entrevistes, que va ser molt dispar segons el mitjà: a TV3 se’n van comptabilitzar 179; a Catalunya Ràdio 153; a RAC1 120; al canal 3/24 81; a 8tv 64, i a TVE Catalunya 23.

Pel que a la diversitat de veus en les entrevistes, aquí el rànquing l’encapçala Catalunya Ràdio amb 22, seguida de TV3 amb 20; RAC1 i 8tv amb 16 veus diferents cadascun; el 3/24 amb 13, i TVE Catalunya amb 11.

L’ens regulador recorda que en el primer quadrimestre de 2018 encara estava vigent l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola i encara no s’havia conformat el nou Govern de la Generalitat. Això va determinar que el conjunt de forces polítiques obtinguessin en els informatius més temps de paraula que els governs, tal com es reflecteix en l’informe.

L’informe del CAC va ser aprovat amb cinc vots a favor (Roger Loppacher, Yvonne Griley, Salvador Alsius, Carme Figueras i Eva Parera) i una abstenció (Daniel Sirera).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram