Prensa Ibérica Media ha confiat les direccions de Levante-EMV i Información a Lydia del Canto i Tomás Mayoral, fins ara els respectius responsables de les edicions digitals.

La periodista Lydia del Canto es converteix amb el seu nomenament en la primera directora de Levante-EMV en 146 anys d’història. Substitueix en el càrrec Julio Monreal, qui exercia des de feia tres anys.

Del Canto va tornar a Levante-EMV l’octubre de 2015 com a subdirectora i coordinadora multiplataforma del diari després d’un any i nou mesos d’experiència en la comunicació política. La periodista es va incorporar al diari el 2008 com a redactora de l’edició digital, desenvolupant la tasca de coordinació entre el web i l’edició impresa, i el gener de 2014 va marxar per dirigir la comunicació de la campanya electoral de l’aleshores presidenciable Ximo Puig. Un cop format el Govern, Del Canto va ser secretària de Comunicació de la Generalitat, càrrec que va deixar després de només tres mesos.

La vacant de Lydia del Canto com a subdirectora de Levante-EMV l’ocuparà Gemma Martínez, fins ara cap d’economia del diari.

Per la seva part, Julio Monreal assumeix la direcció general de relacions institucionals dels mitjans de Prensa Ibérica a València.

Tomás Mayoral, director d’Información

Prensa Ibérica ha nomenat Tomás Mayoral com a nou director del diari Información d’Alacant en substitució de Toni Cabot.

Mayoral era subdirector i coordinador multiplataforma del diari alacantí des de gener de 2016. El periodista es va incorporar a Prensa Ibérica el 1999 com a membre de l’equip fundador de La Opinión de Málaga, capçalera que va dirigir de 2003 a 2008. Posteriorment va passar a l’àrea encarregada de pilotar la transició digital del grup, coordinant els projectes d’integració de redaccions i participant en la creació del model de pagament al web posat en marxa el 2012.

Per la seva part, Toni Cabot, que dirigia el diari des de l’abril de 2016, ara assumeix la direcció del Club Información i la coordinació editorial de l’àrea d’esdeveniments.

Canvis en clau digital

L’ascens a la direcció de Levante-EMV i Información dels fins ara responsables digitals suposa l’obertura d’una nova etapa en què s’intensificarà el seu caràcter multimèdia després del procés d’integració de les respectives redaccions i de transformació digital dels diaris.

En paral·lel, Prensa Ibérica potenciarà les àrees d’esdeveniments d’ambdues capçaleres, que en els darrers anys han experimentat un fort creixement, l’activitat de les quals ara es vol expandir segons explica el grup.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram