La Unió de Periodistes Valencians ha criticat la sentència que condemnava tres protaurins per agredir una fotoperiodista a Petrés, però que desestimava que haguessin impedit l’exercici del dret a la informació perquè no s’havia pogut acreditar la condició de periodista al ser freelance i no tenir una relació contractual amb Levante-EMV, malgrat col·laborar-hi habitualment.

La Unió de Periodistes Valencians, després de conéixer que la sentència del jutjat del Penal número 3 de València sobre les agressions patides per la fotoperiodista Provi Morillas a Petrés desestima l’acusació per impedir l’exercici d’un dret fonamental, manifesta que el respecte degut a les decisions judicials no impedeix opinar sobre la relació que sembla establir el text de la sentència entre la condició de treballador en plantilla d’un mitjà per tal de poder ser titular del dret fonamental a la informació.

L’entitat considera que el dret a la informació de la ciutadania i dels professionals de la informació “ha d’estar garantit i respectat pels poders públics i mai supeditat a relacions laborals, sobretot davant la precarització del periodisme”. Per a la UPV, el pronunciament de la magistrada “vulnera” el dret a informar de periodistes i fotoperiodistes.

“A tots els perjudicis que patim els i les periodistes i fotoperiodistes (salaris baixos i flexibilització de les relacions laborals, entre més) ara se suma la desprotecció que avala aquesta sentència”, critica la UPV. En aquest sentit, apunta que la sentència “deixa en evidència, encara més, la precarietat amb la qual treballen molts dels i les periodistes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram