La directora genera d’À Punt Media, Empar Marco, ha advertit que si el 2019 la Generalitat no augmenta el pressupost de l’ens públic caldrà fer retallades. Aquestes no afectarien l’actual plantilla, sinó els continguts i projectes ja en marxa, va especificar Marco dilluns durant la presentació de la nova graella radiofònica.

La setmana passada, el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació va aprovar un avantprojecte de pressupost per al proper any de 69 milions d’euros, dels quals 53,7 per a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació. Es tracta d’un increment del 25% respecte als 55 milions de pressupost d’aquest 2018, dels quals 46,8 milions per a la SAMC.

Diumenge, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va desestimar la possibilitat d’incrementar el pressupost, assenyalant que aquest es mantindria en els 55 milions actuals, perquè hi ha altres àrees més prioritàries. “En aquestos moments cal gestionar adequadament els recursos que hi ha”, va assenyalar Puig.

L’endemà, Empar Marco va manifestar que el pressupost actual era “molt just” i que no s’arriba allà on es vol, cosa que no era “cap novetat”. De fet, la temporada que acaba de començar és la primera d’À Punt amb la programació televisiva i radiofònica a ple rendiment. A més, la directora general va recordar que el 2019 és any electoral, el que comporta més despeses.

Per altra banda, Marco va defensar que l’increment sol·licitat suposaria que el pressupost de Corporació suposaria passar del 0,33 al 0,35% del pressupost de la Generalitat, lluny del màxim del 0,6% establert per llei (el mínim és el 0,3%).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram