Gabriel Navales, fill del fundador de la revista trimestral La Factoría, el polític i sociòleg Carles Navales i Turmos (Cornellà de Llobregat, 1952 – Girona, 2011), ha recuperat el projecte. Ho fa amb el compromís de “respectar el llegat” de la capçalera i la pretensió d’adaptar-se “al nou context social que cisella la societat catalana i els nous temps del periodisme, més dinàmic, audiovisual i social”.

La Factoría va ser fundada el 1996 per Carles Navales i va deixar de publicar-se després de 15 anys i 55 números a causa de la seva mort. Dos anys després, el 2013, va reaparèixer amb un esporàdic número impulsat pel seu fill, Gabriel Navales, que ara intenta de nou recuperar la capçalera.

La publicació va néixer amb la missió de ser “un instrument de diàleg entre els qui creuen en la política com a creació i debat de les idees, l’europeisme basat en la ciutadania, la cohesió social de la col·lectivitat i la cooperació entre les seves corporacions”, segons indicava la seva carta fundacional.

En la nova etapa, La Factoría “seguirà apostant per un periodisme no sotmès a interessos, ni partidistes ni econòmics, per poder comunicar des del reformisme i la transversalitat, i mantenir el seu caràcter autònom i exigent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram