Foto de família dels 10ens Premis Gabinets (foto: Col·legi de Periodistes).

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar dimarts al vespre la desena edició dels Premis Gabinets en una cerimònia a la Sala Apolo en el marc de la Festa dels Periodistes. A diferència de les anteriors edicions, en aquesta els guanyadors es van fer públics en el mateix acte de lliurament.

Enguany el Premi a la Millor Acció Comunicativa s’ha concedit a l’Hospital Clínic de Barcelona per la plataforma PortalCLÍNIC, presentada pel col·legiat Rai Barba. El jurat ha destacat que es tracta d’un “excel·lent exemple de governança multidisciplinària” en la qual han participat tant periodistes com metges i pacients, i ha apreciat que es tracta d’un portal multilingüe destinat a la ciutadania amb vocació de servei públic.

En aquesta modalitat s’ha fet una menció especial a la campanya Periodistes per la Pau, presentada per la col·legiada Sònia Cervià, per la seva “aportació de valors i de promoció a la participació ciutadana”, a més de realçar la tasca del periodisme davant les noves generacions.

Per la seva part, el Premi a la Innovació ha estat atorgat a la Universitat Pompeu Fabra per la revista 360upf, candidatura presentada pel col·legiat Gerard Vall-llovera. El jurat ha valorat el projecte pel “bon ús” de recursos digitals, especialment per apropar-se a les noves generacions, i també n’ha destacat els testimonials humans que aporta, que s’hagi centrat en el col·lectiu de l’estudiant i que apliqui una visió de 360 graus en el món de l’educació.

Finalment, Premi Portaveu 2018 ha estat per a Òscar Camps, fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa. La candidatura de Camps ha resultat guanyadora amb més d’un 40% dels vots dels col·legiats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram