La junta demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes ha decidit distingir el periodista Narcís Planas i l’il·lustrador i ninotaire Joan Antoni Poch ‘JAP’ per les respectives trajectòries. Ambdós rebran el premi en la 30a edició de les Mosques de la Informació, que tindrà lloc el proper 25 d’octubre a la Casa de la Cultura de Girona.

Narcís Planas va treballar a Los Sitios i posteriorment al Diari de Girona, on va arribar a ser-ne director. A més, ha col·laborat en ràdios, televisions i digitals, i és president del consell assessor de la revista Bonart.

Per la seva part, Joan Antoni Poch va publicar durant 18 anys diàriament La punxa d’en JAP a El Punt (i després El Punt Avui), fins que el passat juny es va jubilar. També és autor del personatge El Puntet, publicat a Presència, i del còmic Quima Guspira, entre d’altres.

Durant la vetllada es donaran a conèixer els guanyadors de la Mosca Grossa (als qui faciliten la tasca dels professionals de la informació) i la Mosca Borda (als qui la dificulten), votats pels col·legiats de la demarcació.

A banda, la junta distingirà la Universitat de Girona amb la Mosca de Sant Narcís, que s’atorga a persones o entitats que hagin destacat per la defensa dels drets col·lectius o que hagin difós la realitat gironina més enllà de les seves fronteres naturals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram