La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, va comunicar durant la sessió de control parlamentari de divendres que actualment no és possible que la plantilla torni a la jornada laboral de 35 hores setmanals (de les 37,5 actuals), prevista en el conveni i suspesa per la Llei de pressupostos de l’Estat.

Segons l’explicació de Llorach, la Direcció General de Funció Pública havia comunicat que no es podia autoritzar que el personal de la CCMA recuperi les 35 hores atès que la Generalitat no es troba inclosa entre les administracions que han complert els requisits dels objectius d’estabilitat pressupostària, deute públic i regla de despesa de 2017, tal com estableix la Llei de pressupostos de l’Estat. Una situació que revertiria si aquest 2018 s’aconseguís.

D’aquesta manera, el comitè d’empresa de TV3 mantindrà les vagues per reclamar el retorn a les 35 hores setmanals, inicialment previstes per respondre als “mesos d’evasives” sobre la qüestió. En concret, hi ha convocades aturades el 29 d’octubre, de 8 a 8.30 h, i del 5 al 9 de novembre de 8 a 8.30 h i de 21.30 a 22 h. A més, es treballa en noves mobilitzacions.

Els representants de la plantilla defensen que el dèficit de 2017 no és imputable als treballadors públics i anuncia que demandarà l’incompliment del conveni col·lectiu. “No acceptem que la responsabilitat de la direcció de la CCMA i del Govern en el dèficit es converteixi en un càstig contra els treballadors que suportem la jornada allargada des de fa 6 anys”, afirma en un comunicat.

El comitè d’empresa de TV3 exigeix al consell de govern de la Corporació que “assumeixi la seva responsabilitat en la negociació col·lectiva i compleixi els acords que signa o que plegui ja”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram