El proper cap de setmana sortirà el darrer número del diari Jornada gairebé sis mesos després del seu naixement. L’assemblea general de sòcies cooperativistes celebrada el passat dissabte va prendre la difícil decisió de tancar en base a l’estat de comptes. El mitjà assenyala que en aquest mig any de vida no ha assolit el creixement necessari per garantir la seva viabilitat econòmica. Han faltat temps i diners.

“El projecte naixia amb la il·lusió de poder esdevenir l’únic diari en català, cooperatiu i d’esquerres en paper, però també érem conscients que era un projecte de risc que necessitava un gran suport popular que no s’ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i el periodisme”, assenyalaven dissabte.

De fet, la Jornada es va posar en marxa de manera parcial, ja que l’edició impresa només ha arribat als quioscos en cap de setmana (i no de dimarts a diumenge segons preveia el pla inicial) perquè s’havien aconseguit menys suports dels necessaris per al llançament.

Ara la cooperativa editora ha endegat un expedient de regulació d’ocupació per a les 23 persones de la plantilla per tancar el projecte i sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb el personal com amb col·laboradors i proveïdors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram