Jordi Borràs, després de l'agressió (foto: Quico Sallés / elMón).

El Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats el fotoperiodista Jordi Borràs i l’agent de la Policia espanyola que el va agredir, el proper dilluns 29 d’octubre a les 10 h, informa elMón.

Els fets van succeir el 16 de juliol, quan Borràs sortia de cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República a l’Ateneu Barcelonès i anava a buscar el cotxe. Aleshores, un home d’uns 40 anys el va reconèixer i se li va abraonar al damunt per agredir-lo mentre l’insultava i cridava visques a Espanya i Franco, segons va explicar el reporter gràfic, especialitzat en la informació sobre l’extrema dreta.

Quan Borràs va cridar “policia” en senyal d’auxili, l’agressor es va identificar com a tal i va fugir. Alguns vianants van intentar aturar-lo, però els va mostrar la placa de Policia Nacional i va escapolir-se, perdent una bossa amb diversos objectes, entre els quals una navalla.

El Centre d’Urgències Peracamps de Ciutat Vella va certificar que Borràs tenia una fractura nasal i policontusions.

Després es va saber que l’agressor era un comandament de la Brigada Provincial d’Informació especialitzat en l’àmbit gihadista.

Borràs va denunciar el policia, però aquest també va denunciar el fotoperiodista donant la volta al relat: va assegurar que aquest el va reconèixer, li va cridar “puta policia” i “puta Espanya”, i el va atacar, produint-se una baralla entre ambdós. La defensa del reporter entén que l’agent intenta fer passar l’agressió per una baralla amb la voluntat “d’emmascarar la veritat”.

Per fer front a la defensa de Jordi Borràs, una vintena d’entitats van impulsar una campanya de microfinançament que va finalitzar amb un excedent en la recaptació que es destinarà a altres professionals de la informació amb processos oberts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram