La periodista Rosa María Mateo ha estat distingida amb la quarta edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, impulsat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. El lliurament tindrà lloc el 23 de novembre al CaixaFòrum de Barcelona, en el marc del lliurament dels 25ens Premis de Comunicació No Sexista que organitza l’ADPC.

Amb aquest guardó el jurat ha volgut reconèixer “la feina d’excel·lència periodística que al llarg dels anys ha fet destacar Rosa María Mateo pel seu rigor, independència i visió de gènere a la ràdio i a la televisió”.

Mateo va iniciar la seva trajectòria el 1963 a RNE, i tres anys més tard va passar als serveis informatius de TVE, on va presentar Informe semanal i diferents edicions del Telediario. El 1993 va fitxar per Antena 3, on va conduir els informatius de cap de setmana i de la nit fins que deu anys més tard va ser acomiadada en el marc d’un expedient de regulació d’ocupació. Des del passat juliol és l’administradora única provisional de RTVE.

El jurat estava format per Mavi Carrasco, presidenta de l’ADPC; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jorge de Cominges Rivière, vidu de Margarita Rivière, i els periodistes Josep Cuní, Teresa Rubio, Lluís Bassets, María Eugenia Ibáñez, Milagros Pérez Oliva (guanyadora del primer premi Margarita Rivière), Soledad Gallego-Díaz (guardonada en la segona edició) i Olga Viza (premiada l’any passat.

El guardó recorda la figura de la periodista Margarita Rivière (Barcelona, 1944 – 2015) i té com a objectiu reconèixer la feina d’excel·lència periodística d’un/a periodista que es destaqui pel seu rigor, independència i visió de gènere.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram