Jornada de treball dels nou col·legis de periodistes de l'Estat (foto: I. Renom / CPC).

La Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes es va reunir dissabte passat a Barcelona per avançar en una vella aspiració: la creació del Consell General de Col·legis de Periodistes. En la trobada, els nou col·legis que formen part de la Xarxa van exposar els principals reptes, prioritats i línies de treball de cadascun per tal de consensuar objectius i actuacions comunes.

Els representants dels diferents col·legis van dedicar part de la jornada a debatre com ha de ser la transformació de la Xarxa en el Consell General i les gestions que cal fer per dur a terme el canvi. Els nou col·legis confien en què tots els partits amb representació parlamentària donaran suport a la proposició de Llei per a la seva creació que s’ha presentat recentment al Congrés dels Diputats.

Durant la trobada també es va abordar la precarietat laboral del sector, la no governamentalització dels mitjans públics i la igualtat de gènere als mèdia. Sobre aquest debat inicial, s’ha obert un període de treball que acabarà amb un posicionament conjunt sobre cadascuna d’aquestes matèries, expliquen en un comunicat.

La Xarxa es va constituir formalment el passat juny i està formada pels col·legis de periodistes de Catalunya, Galícia, Múrcia, Andalusia, País Basc, Castella i Lleó, La Rioja, Astúries i Navarra, i s’espera que s’hi sumin els que es creïn a l’Aragó, Cantàbria i Canàries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram