La Plataforma per la Llengua ha decidit emprendre accions judicials contra El Mundo per un article on se l’acusa “directament de filoterrorista”. La peça es va publicar el passat diumenge en l’edició de les Illes Balears (i dilluns al web), signada per Ramón Aguiló Obrador, sota el títol de L’insaciable rancor del catalanisme.

“Multes i morrions per les veus dissonants i lliure albir per als que inciten a matar guàrdies civils i es mofen de les víctimes del terrorisme, aquest és l’ideari de la Plataforma per la Llengua”, diu el passatge que ha provocat la reacció de l’oenagé del català.

“Aquesta afirmació, entre d’altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor”, assenyala l’advocat Jordi Domingo. “Sota la bandera del dret a la informació no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis”, afegeix.

“En els 25 anys que fa que existim hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l’hora de parlar de nosaltres”, explica la directora de la Plataforma, Neus Mestres. Ara, però, considera el diari ha creuat una línia vermella: “No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme”. A més, recorda que l’article es va publicar fora de la secció d’opinió, de manera que el mitjà “es fa responsable de l’escrit”.

Plataforma per la Llengua presentarà en les propers setmanes una demanda civil contra el diari, però per fer possible la denúncia ha posat en marxa una campanya de micromecenatge. L’objectiu és recaptar 10.000 euros finançar les accions judicials sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment de la llengua que té en marxa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram