comunicació21, el portal català del sector de la comunicació

el portal català del sector de la comunicació

icono twittericono facebookicono rss
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció | Actualitzat el 13 Desembre 2018 a les 20:24

El ple del Parlament ha rebutjat una moció sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals presentada pel grup de Ciutadans, que manté congelat l'acord amb Junts per Catalunya, Esquerra i PSC per renovar el consell de govern de la CCMA.

La moció constava de diferents punts que s'han votat en dues tandes, el primer per una banda i la resta per l'altra, que han obtingut diferents majories.

El primer punt ha comptat amb els vots favorables de Cs, PSC, PP i la CUP, i el vot contrari de JxCat, ERC i Cat en Comú Podem. En la resta de punts els grups han votat en el mateix sentit, excepte la CUP, que ho ha fet en contra.

Text de la moció:

El Parlament de Catalunya:

1. Es compromet a iniciar la despolitització de TV3 i Catalunya Ràdio mitjançant l'adopció de mesures urgents com la regulació dels criteris mínims de professionalitat i experiència, la utilització del procediment de concurs públic organitzat pel propi Parlament de Catalunya i unes majories parlamentàries àmpliament reforçades per la designació de les persones que ostentin les màximes funcions de responsabilitat de la CCMA. Així mateix, el Parlament es compromet a reformar l'estatut dels responsables de la CCMA per tal de garantir la seva independència i professionalitat.

2. Constata la falta de pluralitat, imparcialitat i neutralitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i, a tal efecte, insta el CAC i la CCMA a respectar i fer complir els principis d'actuació de la defensa de la llibertat d'expressió i d'informació, del pluralisme, de la neutralitat i l'honestedat informatives, de l'objectivitat i de la imparcialitat.

3. Subratlla que els professionals dels mitjans de comunicació públics han de poder treballar amb imparcialitat i neutralitat, la qual cosa és incompatible amb la pressió i la propaganda política tendenciosa.

4. Condemna rotundament el progressiu assenyalament i l'hostilitat dels mitjans de comunicació de la Generalitat contra els ciutadans d'ideologia no separatista. En aquest sentit, condemna expressament i rotundament:

a. L'insult als polítics i ciutadans per raó de la seva ideologia i l'encobriment de la violència exercida contra ciutadans que defensen valors i principis constitucionals, especialment els insults masclistes i homòfobs de determinats presentadors de plantilla i col·laboradors de productores externes reiteradament contractats, com a pràctiques perjudicials i antidemocràtiques cada vegada més habituals en els mitjans de comunicació públics de la Generalitat.

b. La utilització dels mitjans de comunicació de la CCMA com a corretja de transmissió d'una estratègia concertada de deshumanització dels polítics i votants d'ideologies no separatistes.

5. Rebutja la manca d'objectivitat informativa i neutralitat política en espais informatius dels mitjans de la Corporació que es produeix, entre d'altres, mitjançant:

a. Les reiterades i intencionades omissions de les següents circumstàncies:

- El caràcter inconstitucional i il·legal del suposat referèndum de l'1-O.

- El caràcter inconstitucional de la "normativa" del suposat referèndum de l'1-O imposada per les forces polítiques separatistes els dies 6 i 7 de setembre de 2017 amb greus vulneracions dels drets i llibertats fonamentals dels representants electes dels catalans al Parlament de Catalunya i després de pretendre cancel·lar la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

b. La reiterada utilització dels termes "presos polítics" i "exiliats", que la Junta Electoral Central ja va resoldre expressament durant l'última campanya electoral que no podien ésser emprats pel fet de no respectar l'obligada neutralitat política.

6. Insta el Consell de Govern de la CCMA a elaborar un pla de programació específic per tal d'ampliar la seva audiència cap a sectors de la ciutadania que ara mateix li donen l'esquena per la seva escorada línia editorial separatista.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

 

La difusió dels diaris impresos cau un 7,32%

La davallada en la difusió dels diaris impresos no s'atura. De juliol de 2017 a juny de 2018, [...]

La Policia deté el fotoperiodista Carles Palacio per cobrir el tall de vies de l'AVE

⚠️ ALERTA. Quatre homes de paisà acaben de detenir el fotoperiodista @CarlesPalacio [...]

Convocats els 36ens premis Ortega y Gasset de periodisme

El diari El País ha obert la convocatòria de la 36a edició dels Premis Ortega y Gasset de [...]

El web Maldita Migración combat la desinformació sobre migrants i refugiats

Maldita.es ha posat en marxa un nou projecte, Maldita Migración, per lluitar contra els [...]

La Policia va demanar controlar un any de trucades de l'Agència Efe a Balears

La Policia espanyola va demanar al jutge Miguel Florit que sol·licités a les companyies [...]

Barcelona Activa licita els serveis de disseny gràfic i edició de peces de comunicació

Barcelona Activa ha obert el procés de licitació per adjudicar els serveis de disseny gràfic [...]

Un Observatori analitza els discursos discriminatoris en la cobertura de l'actualitat

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha posat en marxa l'Observatori d'actualitat del discurs [...]

Es cou el 1er Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat

Enguany, l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació obrirà el meló d'un projecte que [...]

El País crea una àrea periodisme de dades

El diari El País ha decidit apostar pel periodisme de dades amb la posada en marxa d'una àrea [...]

Mor Andreu Aguilera, gerent d'Imprintsa i directiu de Prensa Ibérica

El gerent d'Impressions Intercomarcals i director d'impremtes del grup Prensa Ibérica, Andreu [...]

EL + LLEGIT

 

EL + COMENTAT

 

Tota la informació de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana a un click.