La producció de l’spin-off de Merlí per part de Movistar+ no serà una fet aïllat. O almenys aquesta és la seva voluntat, segons va assegurar el seu president, Sergio Oslé, en el 40è Fòrum de la Comunicació celebrat divendres organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. “Estem molt contents d’iniciar la producció de continguts en català. És un primer pas en el qual volem aprofundir”, va afirmar.

Amb tot, Oslé va advertir que calen ajudes per produir en llengües diferents al castellà, les quals no han de ser necessàriament econòmiques. “El que ens cal és l’impuls i la col·laboració, i en aquest cas l’hem tingut amb el suport de TV3. Aquesta és la línia que volem seguir”, va apuntar.

Movistar+ tancarà l’any amb un total de 13 sèries de producció pròpia, i per al 2019 té planificades 15 sèries (entre les quals Merlí: sapere aude) i dues pel·lícules.

Per la seva part, el president del CAC, Roger Loppacher, va celebrar la represa de Merlí per part Movistar+, que va qualificar d'”excel·lent notícia” i de “fita important”, i va convidar la plataforma “a continuar amb aquesta bona línia, a fer un esforç suplementari, i a aconseguir que la producció de continguts en català no sigui notícia destacada sinó rutina i normalitat”.

En la seva intervenció, Loppacher va recordar que “en comparació amb la resta de producció, la presència de continguts en llengua catalana en la televisió de pagament no es correspon amb el pes que hauria de tenir”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram