La secció sindical de CCOO denuncia que la direcció de RTVE va aplicar el seu propi 155 al centre de producció de Sant Cugat durant la cobertura de la jornada electoral. L’organisme argumenta l’acusació amb dos fets.

Per una banda, TVE Catalunya no va emetre cap programa informatiu en català en la jornada electoral. CCOO critica aquest fet inèdit i assenyala que “el normal” hauria estat fer una desconnexió a La 1, La 2 o el Canal 24 Horas, però que la direcció “no va trobar un sol forat” per fer un informatiu en català.

“És una mostra més de la incapacitat de la direcció de TVE Catalunya per complir amb el seu deure envers els catalans, una mostra més de la imposició de la direcció general de RTVE”, denuncia el sindicat.

Redacció paral·lela

Per altra banda, una delegació encapçalada pel director de TVE, Eladio Jareño, i el director dels serveis informatius, José Antonio Álvarez Gundín, va “assaltar” el centre de producció de Sant Cugat. “Van portar companys de Madrid perquè fossin ells els que fessin la informació i la programació especial sobre el dia de les eleccions”, critica CCOO.

Per al sindicat, aquest desembarcament té dues possibles lectures: “O bé van menysprear als professionals de Sant Cugat perquè els consideren incapaços de fer la feina, o van pensar que no es doblegarien als seus interessos i pretensions i no acceptarien manipular la informació”.

CCOO té clara la intencionalitat d’aquest 155: “Que TVE Catalunya no tingui autonomia per informar, educar i entretenir als ciutadans catalans, que perdi de forma progressiva tota la implantació que ha tingut en el territori, que no sigui un mitjà de comunicació influent, que perdi la seva identitat i la seva independència. Tot per sotmetre’s als designis del poder central de la CRTVE, que són els desitjos i interessos del Govern, és a dir, del Partit Popular”, etziba.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram