La corresponsal d’El Periódico a Israel, Ana Alba, ha estat guardonada amb la 13a edició del Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado, atorgat pel Sindicat de Periodistes d’Andalusia i dotat amb 2.500 euros. El jurat ha destacat el seu “rigor, serietat, sensibilitat i compromís”, així com la seva “responsabilitat, ètica i empatia amb el patiment de les poblacions més vulnerables dels conflictes armats”.

El veredicte també ressalta que al llarg de la seva trajectòria professional, la periodista barcelonina “ha mostrat sempre una gran generositat amb els seus companys de professió i una enorme versatilitat per treballar en diferents mitjans i suports”.

El jurat també ha valorat “el seu continu esforç per explicar amb gran senzillesa un dels conflictes més complexos i llargs que existeixen; la seva capacitat per buscar històries simples però que expliquen en tota la seva dimensió la gravetat d’aquest conflicte;el seu compromís en la defensa dels drets humans i en la denúncia de les injustícies; la seva empatia amb les víctimes que pateixen; la recerca d’una objectivitat que no sempre és fàcil, i el seu afany per donar veu i protagonisme a les dones, que de vegades en aquestes parts de món són víctimes d’una doble condemna”.

Ana Alba porta des de 2011 cobrint la informació sobre Israel i Palestina per a El Periódico. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera com a freelance, i anteriorment també havia treballat per a l’Avui.

L’objectiu del Premi Julio Anguita Parrado, que ret memòria al periodista cordovès assassinat el 2003 a la guerra d’Iraq, és distingir una trajectòria “brillant, compromesa amb la defensa dels drets humans”, de periodistes o organitzacions i entitats periodístiques que hagin realitzat treballs en zones de conflicte bèl·lic o d’especial violència social.