La nova revista de pensament crític Catarsi Magazín ha posat en marxa la seva edició digital mentre treballa en el seu primer número en paper, previst per al març (n’hi haurà dos anuals: primavera/estiu i tardor/hivern).

El mitjà es presenta com una eina per a l’esquerra, des del marxisme i en català, amb vocació internacional i internacionalista, amb col·laboracions amb persones i projectes d’arreu del món. La intenció és generar debat polític i reflexió de fons, amb la transformació de la societat en l’horitzó.

“Catarsi és un projecte pensat i meditat que vol contribuir a omplir un buit que no ens podem permetre com a classe treballadora, el del pensament crític, l’anàlisi en profunditat i el debat que creix i construeix la mirada llarga”, assenyala el consell de redacció. La voluntat és “passar de l’opinió al criteri, de l’adhesió a la crítica”.

El comitè de redacció està format per Xavier Monge, Arnau Carné, Núria Gibert i Nil Saladich. El mitjà també compta amb un consell editorial format per intel·lectuals, activistes i militants catalans i d’arreu del món encarregat de donar suport i assessorar sobre diferents matèries.

El projecte es va presentar en societat al desembre amb el congrés Catarsi. Pensant l’emancipació avui, celebrat a l’Espai Bota de Fabra i Coats, a Barcelona.